Οικολογική Επιθεώρηση

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε για ένα καλύτερο περιβάλλον, με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.



Συμβουλή για την προστασία των πουλιών μέσα στο χειμώνα

E-mail Εκτύπωση

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά σε περιόδους παγετού, τα πουλιά χρειάζονται πλούσια τροφή που θα τους δώσει ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές καιρικές συνθήκες.

Περισσότερα...
 

Οδηγός οικολογικής σήμανσης

E-mail Εκτύπωση

Γίνεται δύσκολο να είστε ένας οικολογικά συνειδητοποιημένος καταναλωτής με τις  περιβαλλοντικές ετικέτες που βρίσκονται σε τόσα προϊόντα. Σε αυτό το άρθρο σας παρέχουμε ένα σύντομο και περιληπτικό οδηγό στο κομφούζιο που επικρατεί με την οικολογική σήμανση.

Περισσότερα...
 

Greenwashing: Η οικολογική εξαπάτηση των καταναλωτών

E-mail Εκτύπωση

Greenwashing είναι η προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων ή η βελτίωση της εικόνας (image) μιας επιχείρησης μέσω της παραπλανητικής προβολής είτε του δήθεν «πράσινου» προφίλ της είτε των «ψευτο - οικολογικών» χαρακτηριστικών των προϊόντων της.

Περισσότερα...
 

Πράσινη χημεία στο σπίτι

E-mail Εκτύπωση

Ένας μεγάλος αριθμός ουσιών εισβάλουν στο σπίτι μας. Μεγάλος αριθμός από τις ουσίες αυτές είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία και καταστροφικές για το περιβάλλον.

Περισσότερα...
 

Τι κάνουμε εάν σπάσει θερμόμετρο υδραργύρου

E-mail Εκτύπωση
Ολοι σπίτι έχουμε ένα κοινό θερμόμετρο υδραργύρου - η χρήση του οποίου απαγορεύεται, ευτυχώς, από το 2009 με οδηγία της Ε.Ε. Ολοι κάποια στιγμή έχουμε σπάσει ένα τέτοιο θερμόμετρο. Και τι κάναμε: Μαζέψαμε τις ασημένιες «μπιλίτσες» με τα χεράκια μας ή - ακόμα χειρότερα; - με την ηλεκτρική σκούπα και τις πετάξαμε στα σκουπίδια ή στη λεκάνη της τουαλέτας κ.λ.π. Μόνο που τότε ίσως δεν ξέραμε ότι ο υδράργυρος, είναι το πιο επιβλαβές βαρύ μέταλλο.
Περισσότερα...
 

Υιοθετήστε «πράσινες» συνήθειες στη χρήση του υπολογιστή σας

E-mail Εκτύπωση
Το «αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα» που αντιστοιχεί στις διαδικασίες κατασκευής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών αυξάνεται διαρκώς.  Ποιές είναι οι πράσινες τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών;
Περισσότερα...
 

Συμβουλές για τον τρόπο που κάνουμε τα ψώνια μας

E-mail Εκτύπωση

Αρκετοί από εμάς γνωρίζουν ότι οι καταναλωτικές μας επιλογές επηρεάζουν την υγεία, την ποιότητα της ζωής μας αλλά συχνά συμβάλουν στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Τι κάνουμε όμως όταν φτάσει η στιγμή να επιλέξουμε; Πώς μπορεί να κάνει κανείς τις σωστότερες επιλογές όταν «βομβαρδίζεται» από διαφημίσεις και κατακλύζεται από χιλιάδες προϊόντα;

Περισσότερα...
 

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά το μαγείρεμα στο σπίτι;

E-mail Εκτύπωση

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες.

Περισσότερα...
 

Φέτος το καλοκαίρι... Το περιβάλλον και τα μάτια μας

E-mail Εκτύπωση

Η Greenpeace προτείνει απλούς τρόπους για διακοπές με σεβασμό προς το περιβάλλον:

Περισσότερα...
 

Εναλλακτικά Χριστούγεννα

E-mail Εκτύπωση

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα πιό απλό και ζεστό χρώμα φέτος στις γιορτές, με καινούριες και παλιές εύκολες ιδέες, φαντασία και δημιουργικότητα. Ας αναζητήσουμε το πνεύμα των γιορτινών ημερών εμπνεόμενοι από τη φύση, αποφεύγοντας τον απρόσωπο καταναλωτισμό και περιορίζοντας την επιβάρυνση για το περιβάλλον.

Περισσότερα...
 

Ο καλύτερος τρόπος αποφυγής χημικών στο σπίτι είναι η μη-χρήση τους...

E-mail Εκτύπωση

Υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι καθαρισμού µε λιγότερο κόστος και κυρίως µε μικρότερο κίνδυνο. Για κάθε ένα από τους χώρους του σπιτιού υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης επαρκούς προστασίας. Σας προτείνουμε μερικούς τρόπους για την αποφυγή χρήσης χημικών στην κουζίνα.

Περισσότερα...
 

Άλλαξε τις συνήθειες σου

E-mail Εκτύπωση

Άλλαξε τις συνήθειες σου στο σπίτι, στην εργασία, στις αγορές, στις
διακοπές, στο αυτοκίνητο, στο σχολείο. Για να κάνουμε την καθημερινότητά
μας πιο φιλική για το περιβάλλον.

Περισσότερα...
 

Καθαρίζοντας οικολογικά το σπίτι

E-mail Εκτύπωση

Πώς θα μειώσετε τη χρήση των συνθετικών απορρυπαντικών, για να προστατέψετε την υγεία σας και το περιβάλλον. Συγκεντρώσαμε λοιπόν εδώ μερικές πρακτικές ιδέες που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να κάνουμε πιό εύκολο, περιβαλλοντικά φιλικό, υγιεινό και ασφαλή τον καθαρισμό του σπιτιού μας.

Περισσότερα...
 

Το Πράσινο Μωρό

E-mail Εκτύπωση

Τα νήπια αγαπούν να μαθαίνουν "γιατί". Ακόμη θέλουν να νιώθουν ότι βοηθούν και να κάνουν αυτό που είναι "σωστό", γιατί έτσι κερδίζουν την επιβράβευση των μεγάλων. Έτσι είναι μάλλον εύκολο να τα στρατολογήσετε στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Περισσότερα...
 

Παιδική κηπουρική

E-mail Εκτύπωση

Τα παιδιά είναι γεννημένοι κηπουροί: είναι περίεργα, τους αρέσει να μαθαίνουν μέσα από την πράξη και θέλουν να λερώνονται! Καλλιεργώντας τον κήπο το παιδί έχει την ικανοποίηση να φροντίζει κάτι δικό του για καιρό και παρατηρεί από πρώτο χέρι τον κύκλο της φύσης.

Περισσότερα...
 

Παιχνίδι και παιδικά παιχνίδια

E-mail Εκτύπωση

Ότι και να λένε οι κατασκευαστές παιχνιδιών, το παιδί δεν μπορεί να αναπτύξει πλήρως την προσωπικότητά του σε ένα κατασκευασμένο τεχνητό παιχνιδόκοσμο.

Περισσότερα...
 

Εννέα προτάσεις για απλούστερη ζωή

E-mail Εκτύπωση

Καθώς οι ρυθμοί της καθημερινής μας ζωής γίνονται όλο και πιό εντατικοί, παγιδευόμαστε σε ένα καταιγισμό δραστηριοτήτων και υποχρεώσεων... Ας απλοποιήσουμε τη ζωή μας, ας επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας, ας δώσουμε στον εαυτό μας χρόνο να θυμηθεί ποιοί είμαστε και τι είναι πράγματι σημαντικό στη ζωή μας.

Περισσότερα...
 

Η σωστή θέρμανση στο σπίτι

E-mail Εκτύπωση

Περισσότερη από τη μισή ενέργεια που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας σπαταλιέται χωρίς αποτέλεσμα. Κύρια αιτία είναι η κακή θέρμανση και ψύξη και η αντιμετώπιση μπορεί να είναι απλή και φθηνή. Πώς μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον και να κάνουμε τη θέρμανση του σπιτιού μας πιό αποτελεσματική και λιγότερο ακριβή;

Περισσότερα...
 



σχετικά άρθρα

Δεν έχετε επιλέξει άρθρο