Οικολογική Επιθεώρηση

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Χρήσιμα
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε για ένα καλύτερο περιβάλλον, με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.Συμβουλή για την προστασία των πουλιών μέσα στο χειμώνα

E-mail Εκτύπωση

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά σε περιόδους παγετού, τα πουλιά χρειάζονται πλούσια τροφή που θα τους δώσει ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές καιρικές συνθήκες.

Περισσότερα...
 

Οδηγός οικολογικής σήμανσης

E-mail Εκτύπωση

Γίνεται δύσκολο να είστε ένας οικολογικά συνειδητοποιημένος καταναλωτής με τις  περιβαλλοντικές ετικέτες που βρίσκονται σε τόσα προϊόντα. Σε αυτό το άρθρο σας παρέχουμε ένα σύντομο και περιληπτικό οδηγό στο κομφούζιο που επικρατεί με την οικολογική σήμανση.

Περισσότερα...
 

Greenwashing: Η οικολογική εξαπάτηση των καταναλωτών

E-mail Εκτύπωση

Greenwashing είναι η προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων ή η βελτίωση της εικόνας (image) μιας επιχείρησης μέσω της παραπλανητικής προβολής είτε του δήθεν «πράσινου» προφίλ της είτε των «ψευτο - οικολογικών» χαρακτηριστικών των προϊόντων της.

Περισσότερα...
 

Πράσινη χημεία στο σπίτι

E-mail Εκτύπωση

Ένας μεγάλος αριθμός ουσιών εισβάλουν στο σπίτι μας. Μεγάλος αριθμός από τις ουσίες αυτές είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία και καταστροφικές για το περιβάλλον.

Περισσότερα...
 

Τι κάνουμε εάν σπάσει θερμόμετρο υδραργύρου

E-mail Εκτύπωση
Ολοι σπίτι έχουμε ένα κοινό θερμόμετρο υδραργύρου - η χρήση του οποίου απαγορεύεται, ευτυχώς, από το 2009 με οδηγία της Ε.Ε. Ολοι κάποια στιγμή έχουμε σπάσει ένα τέτοιο θερμόμετρο. Και τι κάναμε: Μαζέψαμε τις ασημένιες «μπιλίτσες» με τα χεράκια μας ή - ακόμα χειρότερα; - με την ηλεκτρική σκούπα και τις πετάξαμε στα σκουπίδια ή στη λεκάνη της τουαλέτας κ.λ.π. Μόνο που τότε ίσως δεν ξέραμε ότι ο υδράργυρος, είναι το πιο επιβλαβές βαρύ μέταλλο.
Περισσότερα...
 


σελίδα 1 από 4