Οικολογική Επιθεώρηση

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απλή η διαδικασία για την αλλαγή χρήσης κυριότητας στις δασικές εκτάσεις

E-mail Εκτύπωση
image Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη για τους δικαιούχους αγρότες, καθώς το ζήτημα θα πρέπει να τακτοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Περισσότεροι από 9 δισεκατομ. τόνοι πλαστικού έχουν παραχθεί από το 1950

E-mail Εκτύπωση
image Σχεδόν το 80% αυτού του πλαστικού έχει καταλήξει είτε σε χωματερές είτε στο περιβάλλον, ενώ η παραγωγή του αυξάνεται γρήγορα, ανέφεραν στην έρευνα ειδικοί του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Αλλαγές για τους δασικούς χάρτες

E-mail Εκτύπωση
image Αλλαγές σε διατάξεις της δασικής νομοθεσίας προωθεί η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Νέο «καμπανάκι» της Κομισιόν στην Ελλάδα

E-mail Εκτύπωση
image Η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της δύο μήνες για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Σχηματίσθηκε ένα από τα μεγαλύτερα παγόβουνα στην Ανταρτκτική

E-mail Εκτύπωση
image «Το παγόβουνο σχηματίσθηκε ανάμεσα στη Δευτέρα και την Τετάρτη», διευκρινίζουν οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούσαν την αποκόλληση αυτού του γιγάντιου όγκου από πάγο, που υπολογίζεται πως έχει έκταση σχεδόν 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Τα σκουπίδια της μοντέρνας διατροφής

E-mail Εκτύπωση
image Οι διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Το εύκολο και γρήγορο φαγητό κερδίζει έδαφος. Παράλληλα όμως αυξάνονται τα σκουπίδια από τις συσκευασίες και αναζητούνται λύσεις.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Σχόλιο της Greenpeace με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού από τη Δυτική Μακεδονία

E-mail Εκτύπωση
Με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Δυτική Μακεδονία, η Greenpeace ζητάει από την κυβέρνηση να στηρίξει την κοινωνικά δίκαιη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στην καθαρή ενέργεια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή δωρεάν ηλιακής ενέργειας σε ευάλωτα νοικοκυριά σε όλη τη χώρα.

Η κοινωνική πολιτική που βασίζεται στην αξιοποίηση του ήλιου - του μεγαλύτερου πόρου της χώρας – θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, αποφέροντας παράλληλα σημαντικά οφέλη για όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί υφιστάμενους πόρους με σκοπό

...

Read more:

 

Μία νίκη που σημαίνει πολλά για τους ωκεανούς!

E-mail Εκτύπωση

Μια στις πέντε κονσέρβες τόνου που πωλούνται παγκοσμίως κονσερβοποιείται από την Thai Union. Μέσα της κλείνει υπερεκμετάλλευση, καταστροφικές πρακτικές για το θαλάσσιο περιβάλλον και φρικτές εργασιακές συνθήκες για τους εργάτες, και όλα αυτά στο όνομα του κέρδους. Σήμερα όμως είναι μια μεγάλη μέρα για μας και τις θάλασσες, γιατί μετά από δύο χρόνια αδιάκοπης δουλειάς και δράσης, η μεγαλύτερη εταιρία τόνου στον κόσμο δεσμεύθηκε να αλλάξει την πολιτική της και να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας και της υπεραλίευσης!

thai tuna win

Η Thai Union, στην οποία ανήκουν μεγάλες εμπορικές μάρκες

...

Read more:

 

Ο κάθε Λαγανάς που θα μπορούσε να είναι αλλιώς

E-mail Εκτύπωση

Κάπου στο μακρινό Τέξας μία μάνα έχει χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια της.Ένας 22χρονος Αμερικανός τουρίστας έπεσε νεκρός ύστερα από ξυλοδαρμό από ομάδα 15 ατόμων, στον Λαγανά Ζακύνθου. Είναι ο γιός της.

Το τελευταίο που θα μπορούσε να φανταστεί η μάνα στο Τέξας είναι το άψυχο κορμί του παιδιού της στη μέση ενός δρόμου, χιλιάδες μίλια μακριά, και μια παρέα/συμμορία να εξακολουθεί να το χτυπάει. Ούτε στον χειρότερο εχθρό σου. Αλλωστε, όπως αποκαλύφθηκε, η ίδια μάνα έχασε και άλλο παιδί με τον ίδιο τρόπο. Μετά από φασαρία σε μπαρ…

Δεν γίνεται όμως όλα αυτά να μας φαντάζουν εξωπραγματικά. Δεν γίν

...

Read more:

 

Για καθυστερήσεις στο Εξοικονομώ κατ' οίκον προειδοποιεί το ΤΕΕ

E-mail Εκτύπωση
image Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κάλεσε κυβέρνηση και υπουργούς, να προχωρήσουν στην χρηματοδότηση προγραμμάτων και στην απορρόφηση πόρων, ώστε να κινηθεί η οικονομία και να πετύχει η χώρα τους νέους υψηλούς στόχους ενεργειακής εξοικονόμησης της ΕΕ

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Η Γαλλία θέλει να κλείσει τους 17 από τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες της

E-mail Εκτύπωση
image Το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία παράγεται από πυρηνικά εργοστάσια. Ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2015, επί προεδρίας του Φρανσουά Ολάντ, προβλέπει τη μείωση στο 50% μέχρι το 2025.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Συμφωνία για το Κλίμα: G20 μείον ΗΠΑ ίσον G19

E-mail Εκτύπωση
image Οι ηγέτες της Κίνας, της Γερμανίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Γαλλίας και των υπολοίπων δεκατριών μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, επανέλαβαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες να επιβραδυνθεί το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Υιοθετεί την ηλεκτροκίνηση ο Ελληνικός Στρατός

E-mail Εκτύπωση
image Η Ελλάδα υστερεί μέχρι στιγμής στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με κύριες αιτίες τη μη εφαρμογή της Κοινοτικής οδηγίας σε σχέση με τα ηλεκτρικά οχήματα

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Πρώτη παγκοσμίως σε παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές η Κίνα

E-mail Εκτύπωση
image Η Κίνα πέρασε τις ΗΠΑ και ήταν το 2016 η πρώτη χώρα σε παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της BP (Statistical Review of World Energy) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Authors: skai.gr

...

Read more: