Οικολογική Επιθεώρηση

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Βραβείο «Οικόπολις 2007» στην Οικολογική Επιθεώρηση

E-mail Εκτύπωση
Την Τετάρτη, 6 Ιουνίου, στο κατάμεστο αμφιθέατρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή απονεμήθηκαν τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΡΙΒAΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007». Επιστήμονες, Επιστημονικοί Φορείς, Δήμοι, Οργανισμοί του Δημοσίου, Επιχειρήσεις, Κρατικοί Φορείς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παρέλαβαν τα βραβεία τους από εκπροσώπους του πολιτικού χώρου, φορέων και επιστημονικών ιδρυμάτων, ως επιβράβευση της πρωτοβουλίας και του έργου με περιβαλλοντική ευαισθησία που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του 2006.

Τα βραβεία έλαβαν:

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Οικόπολις 2007 Ετήσιου Προγράμματος Περιβαλλοντικής η εταιρία VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ. για το έργο "Εταιρική Υπευθυνότητα Vodafone: Περιβαλλοντική Διαχείριση "
Οικόπολις 2007 Περιβαλλοντικής Επένδυσης η εταιρεία MOTOROIL για το έργο "Εκσυγχρονισμός παραγωγικής διαδικασίας και μονάδων για αναβάθμιση της περιβαλλοντικής απόδοσης των διυλιστηρίων"
Οικόπολις 2007 Χορηγίας Περιβαλλοντικού Έργου απονεμήθηκε στην εταιρεία ALPHA BANK για το "Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Δήμο Αθηναίων"
Οικόπολις 2007 Επικοινωνίας Περιβαλλοντικού Χαρακτήρα η εταιρεία ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ για το "Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επικοινωνίας ΄Εργων Περιβαλλοντικής Πολιτικής "
Οικόπολις 2007 Υποστήριξης Ερευνητικού Έργου για το Περιβάλλον η εταιρεία ELINOIL Α.Ε. για το έργο "Επένδυση στη Σύγχρονη Ναυπηγική Τέχνη για καλύτερο και καθαρότερο Περιβάλλον "

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
Οικόπολις 2007 Εργασίας Επιστημονικής Ομάδας ή Ιδρύματος, Ομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας με επικεφαλής τον κύριο Θάνο Βλαστό Αναπληρωτή Καθηγητή του Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού, Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τις δράσεις "Ποδήλατο και Ποδηλατόδρομοι στην Ελλάδα - έργο για την βιώσιμη κινητικότητα"
Οικόπολις 2007 Μελέτης ή Έρευνας Επιστήμονα ο κύριος Χριστοφορίδης Χριστόφορος, Χημικός και Υποψήφιος Διδάκτορας, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Χημείας, Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος, για την έρευνά του "Απομάκρυνση ρύπων από υπόγεια νερά με χρήση ενεργών διαπερατών φραγμάτων"
Οικόπολις Εργασίας 2007 Επιστημονικού Εργαστηρίου το Εργαστήριο Αντοχής Υλικών Ομάδα Πολυμερών και Σύνθετων Υλικών του Τομέα Μηχανικής της Σχολής Εφηρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το έργο "Υπέρ-ελαφρύ Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο Πόλης Υψηλής Παθητικής Ασφάλειας για Επιβαίνοντες και Πεζούς" με επικεφαλής τον κύριο Κεφαλάς Βασίλειο, Επίκουρο Καθηγητή.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007 ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Οικόπολις 2007 Περιβαλλοντικού Έργου η εταιρεία ΗΣΑΠ για το έργο "Στέγαση του σταθμού ''ΕΙΡΗΝΗ'' του ΗΣΑΠ με βιοκλιματική φυλλωσιά"
Οικόπολις 2007 Περιβαλλοντικής Επένδυσης η εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για τη "Συμβολή του ΜΕΤΡΟ στη βελτίωση του Αστικού Περιβάλλοντος"

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007 ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Οικόπολις 2007 Εκστρατείας Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ο Δήμος Αιγάλεω για το έργο του "Δράσεις για την αλλαγή της ενεργειακής συμπεριφοράς - προώθηση Ανακυκλώσιμων Πηγών Ενέργειας"
Οικόπολις 2007 Περιβαλλοντικής Διαχείρισης η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας- "Εγκατάσταση Εναποθήκευσης Θερμότητας στην Τηλεθέρμανση"
Οικόπολις 2007 Προγράμματος Ανακύκλωσης & Διαχείρισης Απορριμμάτων ο Δήμος Ελευσίνας για το έργο "Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων"

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007 ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ECONEWS

Οικόπολις 2007 Δημοσιογραφικού Έργου ο κύριος Γιώργος Κεραμιτζόγλου από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Οικόπολις 2007 Μέσου το τοπικό περιοδικό Κρητικό Πανόραμα
Οικόπολις 2007 Τηλεοπτικού Προγράμματος η τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό στο πρόγραμμά του

Οικόπολις 2007 Ιστοσελίδας το www.oikologos.gr

Οικόπολις 2007 Ειδικού Περιοδικού το περιοδικό ECOTEC

Ειδικό Βραβείο Έργου Ζωής απονεμήθηκε στον καθηγητή Νικόλαο Μάργαρη.

Ειδικός Έπαινος απονεμήθηκε στην εταιρεία ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ABEE για την ιδιωτική επένδυση μικρομεσαίας επιχείρησης για το έργο της "Πρότυπο Οικολογικό Πυρηνελαιουργείο".

Η εκδήλωση, που παρουσιάστηκε από την δημοσιογράφο της ΕΡΤ κα Αγλαΐα Κυρίτση, πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα. Η τελετή ξεκίνησε με ένα απρόσμενο και επιβλητικό θεατρικό δρώμενο που δημιουργήθηκε ειδικά γι΄αυτή τη βραδιά και έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια για τη φύση από τον κο Χρόνη Αηδονίδη με τη συνοδεία του συγκροτήματός του.

Χαιρετισμό απηύθυναν η κα Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και Επίτιμη Πρόεδρος «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007», ο κος Θανάσης Κατσιγιάννης, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, ο κος Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κος Σπύρος Παπαδόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κος Ευάγγελος Μπαλτάς, Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ και η κα Χριστιάνα Πειρασμάκη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007» και Iδρυτικό Mέλος του Ecocity.

Η κα Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και Επίτιμη Πρόεδρος «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007», τόνισε πως « Tον κόσμο μας βαρύνει η αγωνία του μέλλοντος» ενώ ο κος Θανάσης Κατσιγιάννης, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, συνεχάρη το ecocity για την προβολή πρωτοβουλιών και ατόμων που σκοπό έχουν την προστασία του περιβάλλοντος και ευχήθηκε να μην επαληθευθούν δυσμενείς προβλέψεις με τη συμβολή όλων.

Ο κος Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες και προηγείται σε ρυθμίσεις και νομοθετήματα όλων των άλλων.» και τόνισε ότι: «Εμείς είμαστε μέρος του προβλήματος και οι λύσεις». Η κα Πειρασμάκη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007» και Iδρυτικό Mέλος του Ecocity , ανέφερε με τη σειρά της: «Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ γεννήθηκαν και αναπτύσσονται για να συμβάλλουν στο αισιόδοξο μήνυμα που εδραιώνεται όλο και περισσότερο στους πολίτες και τους αρμοδίους, για να αναγεννήσουν και να ενισχύσουν την σκέψη και την δράση που αποκαθιστά την μέχρι πρότινος απραξία για τη φύση και το περιβάλλον».

Το θεατρικό δρώμενο “DEAD LETTERS” έγραψε ο Συμεών Σταμπουλού και στόχο είχε τον προβληματισμό του ακροατηρίου για την ανεξέλεγκτη καταστροφή του περιβάλλοντος. Στο δρώμενο συμμετείχαν οι ηθοποιοί Μαρία Μποτονάκη και Νίκος Αναστασόπουλος και ο χορευτής Αλεσάντρο Περές και το συνόδευε πρωτότυπη σύνθεση του Αντώνη Π. (τέως μέλους του συγκροτήματος Stereo Nova) που ερμηνεύτηκε ζωντανά μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, από τον ίδιο και την Ανδριάνα Τούτ. Τη σκηνοθεσία και τη ροή της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καντιώτης. Μετά την τελετή ακολούθησε ρεσιτάλ από τον τενόρο Αλέξανδρο Ζαφειρακόπουλο.

Τα κείμενα επιμελήθηκαν η κα Αγλαΐα Κυρίτση και ο κος Κίμων Τρουπής από την ERT WORLD, ο οποίος επιμελήθηκε και τα οπτικοακουστικά με τον κο Βαγγέλη Ορφανίδη.

Το φετινό αγαλματίδιο των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ φιλοτεχνήθηκε από την εικαστικό Μαρία Χριστοφοράτου με την επιμέλεια του κου Χρηστου Μιχαήλ Παπανδρόπουλου, Διευθυντή Εκδόσεων και Εκθέσεων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών ΑΠΟΨΗ.

Υποστηρικτές των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007 είναι η ασφαλιστική εταιρεία INTERAMERICAN και το CHIVAS REGAL 12 και 18 ετών. Χορηγοί Eπικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και το ένθετο Τέχνη & Ζωή καθώς και τα περιοδικά ADBUSINESS και GO NATURAL.