Οικολογική Επιθεώρηση

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Καμίνης: Άστοχη και υπερβολική η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

E-mail Εκτύπωση

«Άστοχη και υπερβολική» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων και καλεί τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, γιατί όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, «μόνο έτσι θα υπηρετήσουν την αποστολή τους και δε θα έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία».

Όπως σημειώνει ο κ. Καμίνης παρά τα επιμέρους προβλήματά της, η ρύθμιση που εγκρίθηκε από τη Βουλή ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων της Ομοσπονδίας. Με την υπευθυνότητα που οι συνθήκες απαιτούν και τα συμφέροντα της πρωτεύουσας επιβάλλουν, ο Δήμος Αθηναίων θα υπερασπιστεί τη δημόσια υγεία, υπογραμμίζει ο κ. Καμίνης. 

Έκκληση Πατούλη προς τους εργαζομένους

Έκκληση προς τους εργαζόμενους να επιδείξουν υπευθυνότητα κάνει με δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης. «Ε

...

Read more:

 

Ελ. Κουντουρά για σκουπίδια: Πλήττεται ο τουρισμός, δυσφημείται η χώρα

E-mail Εκτύπωση

Εκκληση για άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, αναφέρονταςι ότι η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, πλήττει τον τουρισμό και δυσφημεί τη χώρα.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο, έχει γίνει αποδέκτης κύματος παραπόνων από επαγγελματίες του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Οι τεράστιοι όγκοι των σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν επικίνδυνες για την υγεία συνθήκες για τους Έλληνες και για τους ξένους επισκέπτες που βρίσκονται στη χώρα μας», τονίζεται.

Προσθέτει ότι φορείς και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ζητούν άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και να αποφευχθεί πλήγμα στην εικόνα της χώρας διεθνώς.
&

...

Read more:

 

Το γεωλογικό φαινόμενο των ρυπολόφων

E-mail Εκτύπωση

Η αιφνίδια μεν, μοιραία δε εμφάνιση οσμηρών ρυπολόφων στις ελληνικές πόλεις, πρωτίστως στην πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα, που είναι και οι πλέον ευάλωτες, δεν συνιστά παράδοξο γεωλογικό φαινόμενο. Για πολιτικό φαινόμενο πρόκειται, και μάλιστα καθόλου παράδοξο, δεδομένου ότι με την εκδήλωσή του αναδεικνύονται έγκυρα ορισμένα από τα βασικά γνωρίσματα της συμπεριφοράς τόσο των κυβερνήσεων και των δήμων, όσο και μεγάλου τμήματος της συνδικαλιστικής ηγεσίας και του κοινωνικού συνόλου. Τέσσερις πλευρές, τέσσερις «παρατάξεις», που προτιμούν να αλληλοϋπονομεύονται και να αλληλοδιαβάλλονται, με την καθεμία εγκλωβισμένη στο στενότατο συμφέρον της, παρά να συνεργάζονται.

Οι οργανισμοί της καθαριότητας αποτελούν ανέκαθεν ένα εκλεκτό κομμάτι του κράτους-λαφύρου, του φημισμένου πελατειακού μας κράτους

...

Read more:

 

Οι συμβάσεις ως κουρελόχαρτα

E-mail Εκτύπωση

Στην Ελλάδα των στρεβλώσεων και των εξαιρέσεων, του «όλα επιτρέπονται» και της πεποίθησης ότι «οι νόμοι ψηφίζονται για να παραβιάζονται», η ασφυξία που προκαλούν τα αμάζευτα σκουπίδια έφερε πάλι στην επικαιρότητα μία παραδοσιακή πρακτική. Την παραδοσιακή πρακτική των συμβάσεων που υπογράφονται, όχι όμως για να τηρούνται, την οποία εφαρμόζουν πιστά η πολιτεία, οι κυβερνήσεις, η πολιτική τάξη με την ευρεία της έννοια, τα συνδικάτα, πολλοί και διάφοροι με δοσοληψίες με το Δημόσιο και γενικότερα η ελληνική κοινωνία. Με λίγα λόγια, στη χώρα μας οι συμβάσεις όλων των ειδών και κατηγοριών θεωρούνται γενικά κουρελόχαρτα και τίποτα περισσότερο. Από τα μνημόνια μέχρι τις συμβάσεις έργου, ή ορισμένου χρόνου, ακόμη και οι σχετικές επιταγές του Συντάγματος.

Οι προσλήψεις σε ποικίλες θέσεις της δημόσιας

...

Read more:

 

Ζωή χωρίς πλαστικό!

E-mail Εκτύπωση

Αυτό το blog είναι η αρχή για να δεχτείς την πρόκληση και να μειώσεις το πλαστικό μίας χρήσης στη ζωή σου! Δες vlogs από τους εθελοντές μας, DIY βίντεο και πολλά άλλα με συμβουλές και συνεντεύξεις, μάθε τις λύσεις και πάρε ιδέες για να ξεκινήσεις πιο εύκολα την απεξάρτηση από το πλαστικό μίας χρήσης.

Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο καινούριο κανάλι μας στο youtube για να γίνεις και εσύ ένας πραγματικός... plastic buster!

 

Authors: Greenpeace

...

Read more:

 

Δεν υπάρχει μόνο μία μορφή υγρού νερού αλλά δύο

E-mail Εκτύπωση
image Δεν υπάρχει μόνο μια μορφή υγρού νερού, αλλά δύο, οι οποίες έχουν μάλιστα μεγάλες διαφορές στη δομή και στην πυκνότητά τους.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Ενδιαφέρον γερμανικών εταιριών για επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ελλάδα

E-mail Εκτύπωση
image «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Ενσωμάτωση στο Δίκτυο της Ελλάδας» ήταν το θέμα της Ημερίδας που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, στο Mediterranean Palace Hotel, στα πλαίσια της επίσκεψης γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Συχνότεροι πιο επικίνδυνοι καύσωνες: το δυστοπικό μέλλον είναι ήδη παρόν

E-mail Εκτύπωση
image Σήμερα, το 30% του πληθυσμού της Γης - 2,25 δισεκατομμύρια άνθρωποι - εκτίθενται σε συνθήκες απειλητικού για τη ζωή τους καύσωνα, τουλάχιστον 20 ημέρες τον χρόνο.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Το 10% των ψαριών που αλιεύονται «ξανα-αδειάζονται» νεκρά στους Ωκεανούς

E-mail Εκτύπωση
image Οι αλιευτικοί στόλοι αδειάζουν πίσω στον ωκεανό περίπου το 10% από τα ψάρια που αλιεύουν, σύμφωνα με νέα, διεθνή επιστημονική έρευνα, που κάνει λόγο "υπερβολική σπατάλη" ψαριών μικρής αξίας παρά την μικρή πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στον περιορισμό των απορριμμάτων.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Ποινή κάθειρξης 15 ετών στον δήμαρχο Ελαφονήσου για παράνομες οικοπεδοποιήσεις

E-mail Εκτύπωση
image Καταδικάσθηκαν οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους για απάτη κατά του δημοσίου.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Λίμνη επικίνδυνης όξινης πίσσας σε παράδρομο της Αττικής Οδού

E-mail Εκτύπωση
image Οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν το συμβάν και παρενέβησαν άμεσα, ήταν οι υπάλληλοι του «Ελ. Βενιζέλος», κατά την διάρκεια των καθημερινών ελέγχων που διενεργούν στο διερχόμενο αγωγό μεταφοράς καυσίμων στο αεροδρόμιο.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Θερμοκρασίες ρεκόρ στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ

E-mail Εκτύπωση
image Ο υδράργυρος αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ εντός της ημέρας στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Ελλάδα – Κίνα, μία διαφορετική συμμαχία (από αυτή που προωθεί η κυβέρνηση)

E-mail Εκτύπωση

Πριν από λίγες ημέρες ηκυβέρνηση βρέθηκε στα μανταλάκια, με αφορμή την απόφασή της να εμποδίσειτη δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών με την οποία ασκείται κριτική στην Κίνα για την καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτωνστη χώρα. Αρκετοί είπαν, και πολλοί περισσότεροι σκέφτηκαν,  ότι αυτή η στάση σχετίζεται με την προσδοκία για εισροή κινεζικών επενδύσεων σε ελληνικά λιμάνια (COSCO) αλλά καιτη συμμετοχή κινεζικών κεφαλαίων για την κατασκευή νέου λιγνιτικού σταθμού στη Βόρεια Ελλάδα. Θα έπρεπε όμως να έχουμε, ως χώρα, διαφορετικές βλέψεις από

...

Read more:

 

Οι καταναλωτές μπαίνουν δυναμικά στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

E-mail Εκτύπωση
image Tα νέα καταναλωτικά προϊόντα, όπως η οικιακή μπαταρία που συνδέεται με το δίκτυο της Tesla, σε συνδυασμό με την άνοδο μικρής κλίμακας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ηλεκτρικών οχημάτων, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Ηφαίστεια άνοιξαν το δρόμο για την κατάκτηση της Γης από τους δεινόσαυρους

E-mail Εκτύπωση
image Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, τεράστιες και παρατεταμένες εκρήξεις ηφαιστείων κατά την Τριαδική περίοδο μπορεί να εξαφάνισαν τους ανταγωνιστές των δεινοσαύρων, δρομολογώντας την κυριαρχία τους στη Γη.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Τα φονικά κύματα καύσωνα θα αυξάνονται ως το 2100

E-mail Εκτύπωση
image Τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού (74%) θα είναι εκτεθειμένα σε θανατηφόρα κύματα καύσωνα έως το 2100, αν οι εκπομπές του άνθρακα στην ατμόσφαιρα συνεχίσουν να αυξάνουν με τον σημερινό ρυθμό τους.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Κατολίσθηση ΔΕΗ στο ορυχείο Αμυνταίου

E-mail Εκτύπωση

Γιατί κ. Σταθάκη πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι – κι αυτή τη φορά - το “μάρμαρο”;

Τα φαινόμενα των μεγάλων κατολισθήσεων στα ορυχεία, που δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά, αποκαλύπτουν – εκτός των άλλων - ποιο είναι το πραγματικό κόστος του άνθρακα και πώς επιδοτείται με πλάγιους τρόπους ώστε να συντηρείται o“μύθος του φτηνού λιγνίτη”.

Κατολίσθηση ΔΕΗ στο ορυχείο Αμυνταίου

Την ώρα μίας μεγάλης καταστροφής βέβαια δεν ενδείκνυνται οι κριτικές ή οι “επιβεβαιώσεις”, όμως επειδή και στις ομαλές περιόδους οι επισημάνσεις μας πέφτουν στο κενό, θα τις επαναλάβουμε και τώρα, μήπως και εισακουστούμε.

Αρχικά, υπάρχουν μία σειρά από διαπιστ

...

Read more:

 

25 χρόνια από τη Διάσκεψη του Ρίο για το Κλίμα

E-mail Εκτύπωση
image 25 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που υπεγράφη η Σύμβαση-Πλαίσιο των ΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Ρίο. Ήταν το πρώτο πακέτο μέτρων που ελήφθησαν σε διεθνές επίπεδο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Έρευνα: Σαχάρα του μέλλοντος η Ελλάδα λόγω της κλιματικής αλλαγής

E-mail Εκτύπωση
image Οι εκτιμήσεις δείχνουν πως κινδυνεύει να χαθεί 3,5% της έκτασης της χώρας, με κόστος 2% του ΑΕΠ

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Διεθνής διάκριση για το Καρπενήσι σε Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

E-mail Εκτύπωση
image Ο δήμος Καρπενησίου βραβεύτηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων για το έργο ανάπλασης του εμπορικού κέντρου της πόλης

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Οι ΗΠΑ απλοποιούν τους «πράσινους» κανονισμούς για τη βιομηχανία

E-mail Εκτύπωση
image Το πρόγραμμα απλοποίησης όσων κανονισμών «εμποδίζουν» τη γρήγορη ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής αναμένεται να παρουσιάσει εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση Τραμπ. Ανησυχία για τις επικείμενες τροποποιήσεις στη χορήγηση περιβαλλοντικών αδειών.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 


σελίδα 1 από 2