Οικολογική Επιθεώρηση

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

E-mail Εκτύπωση

Τις προτάσεις τους για το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών παρουσίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Όπως και στον πρώτο γύρο, εξακολουθούν να δίνουν έμφαση στην οικοδόμηση βιώσιμων τοπικών απαντήσεων για την κρίση και τα μέτρα και στις τοπικές μάχες για υπεράσπιση και αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών.

prasinoi_newΣτον κατάλογο στηρίξεων που έδωσαν στη δημοσιότητα για το δεύτερο γύρο, τον κύριο κορμό αποτελούν συνδυασμοί που είχαν στηριχθεί από τους Οικολόγους Πράσινους και στον πρώτο γύρο. Περιλαμβάνονται επίσης ειδικές περιπτώσεις, όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου καλούν σε καταψήφιση του κ. Ψωμιάδη.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες και δήμους, οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι οι πολίτες που εμπιστεύθηκαν την περασμένη Κυριακή τους Πράσινους υποψηφίους και συνδυασμούς, έχουν την ωριμότητα να καθορίσουν οι ίδιοι τις επιλογές τους χωρίς κομματικές υποδείξεις.

  • Η «Οικολογική Αθήνα», δημοτική κίνηση των Οικολόγων Πράσινων στο Δήμο Αθηναίων, θέτει ενόψει του δεύτερου γύρου το ερώτημα αν «αντέχει η Αθήνα και Μνημόνιο και Κακλαμάνη και Χρυσή Αυγή;», τονίζει ότι «ο Γ. Καμίνης αποτελεί τη σοβαρή και ανεξάρτητη επιλογή για να γυρίσει η Αθήνα σελίδα» και στέλνει το μήνυμα ότι «στις 14 Νοεμβρίου δε δίνουμε σε κανένα λευκή επιταγή με την αποχή μας».
  • Για την Κεντρική Μακεδονία, η «Οικολογία Αλληλεγγύη» τονίζει ότι «δεν αδιαφορούμε για το αποτέλεσμα. Θεωρούμε κρίσιμο να μην επεκταθεί και στους υπόλοιπους νομούς η κακοδιοίκηση του καθεστώτος Ψωμιάδη».
  • Στελέχη των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχαν σε εκδήλωση πρωτοβουλίας πολιτών υπέρ του Γ. Καμίνη με μήνυμα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΗ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ. Στους προσκλεκλημένους ομιλητές περιλαμβάνονταν ο Ν. Χρυσόγελος και ο Μ.Κοψίδης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παρασκευόπουλος, ο συντονιστής της γραμματείας Γ. Τσιρώνης και ο επικεφαλής της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ Κ. Διάκος.
  • Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πειραιά σεβόμενοι την αυτονομία των φίλων μας, που ψήφισαν το ενωτικό δημοτικό συνδυασμό «Συμμαχία στον Πειραιά», θεωρούμε ότι έχουν την κρίση να αποφασίσουν χωρίς καμία καθοδήγηση.
  • Θετική ψήφος για Γ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη μετά το δημόσιο διάλογo.
Σε κοινή δήλωσή τους για το δεύτερο γύρο, οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος, τονίζουν:

«Συνδυασμούς που στηρίξαμε και στον πρώτο γύρο, όπως του κ. Καμίνη στην Αθήνα, τώρα έχουμε ακόμη περισσότερους λόγους να τους υποστηρίξουμε. Σημαντική είναι επίσης, στην Κεντρική Μακεδονία, η ψήφος για να φύγει ο Ψωμιάδης.

Όπου πάντως κανείς συνδυασμός δε συγκεντρώνει απόλυτη πλειοψηφία, η δεύτερη Κυριακή αλλοιώνει την πραγματική εντολή των πολιτών που είναι προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας. Οι πολίτες που εμπιστεύθηκαν τις πράσινες προτάσεις, έχουν και τώρα την ωριμότητα να κρίνουν τι είναι καλύτερο για το δήμο και την περιφέρειά τους».

 

Αναλυτικά οι προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για το δεύτερο γύρο

ΑΤΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Γιώργος Καμίνης
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Μαρία Ανδρούτσου
ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν στηρίζουν κανέναν συνδυασμό. H τοπική Πολιτική μας Κίνηση στηρίζει την «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ» με επικεφαλής τον Κυριάκο Τσίρο
Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Χρήστος Κορτζίδης
Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Παντελής Βλασσόπουλος
Δ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Ηρακλής Γκότσης
Δ. ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ Γιώργος Ιωακειμίδης
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ψηφίζουμε για να φύγει ο Ψωμιάδης
Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θετική ψήφος για Γ. Μπουτάρη
Δ. ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Βασίλης Ξουλόγης
Δ. ΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Νίκος Παπανικολάου
Δ. ΚΙΛΚΙΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ Δ. Τερζίδης
Δ. ΛΑΓΚΑΔΑ ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΝΕΑ ΑΡΧΗ Γ. Αναστασιάδης
Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ Μιχ. Βλαχόπουλος, με καταψήφιση του Χρήστου Πάχτα, πρωτεργάτη του σκανδάλου με τις τροπολογίες υπέρ του Πόρτο-Καρράς
ΗΠΕΙΡΟΣ- ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Φίλιππος Φίλιος
Δ. ΑΓΙΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Αντώνης Γκουνταράς
Δ. ΒΟΛΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Πάνος Σκοτινιώτης
ΙΟΝΙΟ - ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Δ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ Στέλιος Μποζίκης
Δ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Παύλος Μοσχολιός
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Δ. ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Γιώργος Αναγνώστου
Δ. ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Γιαννόπουλος
Δ. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Παναγιώτης Μπούρας