Οικολογική Επιθεώρηση

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Οι Οικολόγοι και οι... "λύκοι"

E-mail Εκτύπωση
Καταδικάστηκε το MEGA CHANEL για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των οικολόγων!

Οι Οικολογικές κινήσεις Δράμας και Σερρών κατέθεσαν μήνυση το Σεπτέμβριο του 1999 κατά της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (ΜΕGA CHANEL) και παντός άλλου υπευθύνου προσώπου διότι το ΜEGA της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ στο μεσημβρινό της δελτίο ειδήσεων της 20ης Ιουνίου 1999 ανέφερε ως είδηση με κατηγορηματικό τρόπο ότι "οι λύκοι που άφησαν οι Οικολόγοι στην περιοχή των Σερρών κατασπάραξαν περισσότερα από 20 πρόβατα".

Την ίδια είδηση το MEGA την επανέλαβε και την 21η Ιουνίου 1999 προσθέτοντας ότι απελευθερώθηκαν λύκοι από τους Οικολόγους και στην περιοχή της Δράμας. Την είδηση επένδυσαν με σχετικό ρεπορτάζ όπου εμφανίζονταν λύκοι και κατασπαραγμένα πρόβατα καθώς και αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι τους λύκους τους άφησαν οι Οικολόγοι.

Οι οικολογικές κινήσεις Δράμας και Σερρών επειδή έκριναν ότι αυτά τα δελτία ειδήσεων αποσκοπούσαν στην ηθελημένη κατασυκοφάντηση του Οικολογικού κινήματος της χώρας μας και επειδή ουδέποτε οι οικολόγοι απελευθέρωσαν λύκους, κατέθεσαν μήνυση εναντίον της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (MEGA CHANEL) για συκοφαντική δυσφήμηση που τελέστηκε κατ΄ εξακολούθηση δια των δελτίων ειδήσεων του MEGA.

Η μήνυση εκδικάστηκε στις 5 Νοεμβρίου 2004 ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου στην Αθήνα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον διευθυντή συντάξεως των ειδήσεων του MEGA, εδέχθη το κατηγορητήριο ως έχει και καταδίκασε τον διευθυντή συντάξεως των ειδήσεων του MEGA σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή.

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει ότι όλες αυτές οι φήμες και οι μύθοι, οι οποίοι κυκλοφορούν στην χώρα μας για λύκους και φίδια αποτελούν μια εγκληματική προσπάθεια εκείνων των κύκλων της χώρας μας οι οποίοι ενοχλούνται από τις δράσεις και τις δραστηριότητες του Οικολογικού κινήματος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ